Trots IJsselmonde , , hoofdbestuur@trotsnl.nl http://ijsselmonde.trotsnl.nl/img/logo_transparant.png

Reactie in huis aan huis weekkrantOp internet en in gedrukte media verschijnen stukken waarin niet-partijleden schrijven over onze partij.

In de Ridderkerkse huis-aan-huis weekkrant van 21 mei staat het volgende stuk.

Uiteraard heb ik (Marcel Vink) hierop gereageerd, en de volgende tekst naar deze krant gestuurd met het verzoek deze te plaatsen.

Waterschap: Reactie

In deze krant heeft u op Donderdag 21 mei 2015 (bladzijde 13, links onder), een reactie van de heer Elkhuizen kunnen lezen op mijn brieven.

Ik dank de heer Elkhuizen dat hij de discussie op een fatsoenlijke manier voert. Helaas heb ik ook anders meegemaakt, zeker voor wat betreft ons punt dat wij geen hoofddoekjes en andere (religieuze)symbolen achter de balie willen.

Terecht stelt Gerard Elkhuizen dat het waterschap niet zelf over zijn eigen opheffing gaat, maar dat dit wordt beslist door de landelijke politiek (Den Haag).

Maar is het niet een taak van elke overheidsinstelling om te blijven nadenken of het werk beter en goedkoper kan? Trots op Nederland vind van wel. Dus vinden wij dat het waterschap in ons belang er aan moet werken om zichzelf als bestuurslaag op te heffen.

Onze partij wil dat de waterschappen uitvoeringsorganisaties onder Rijkswaterstaat worden, dan gaat er geen deskundigheid verloren.

Meneer stelt dat zoiets geen geld zal opleveren. Zelfs de Unie van Waterschappen (een club van de waterschappen zelf) geeft toe dat het geld oplevert als je het waterschap als bestuurslaag opheft en ergens anders onderbrengt, 23 miljoen euro per jaar. Laten we hierbij niet vergeten dat het om een club van de waterschappen zelf gaat. Dus het werkelijke bedrag zal wel veel hoger zijn.

Volgens onafhankelijke deskundigen zal het om honderden miljoenen euro´s per jaar gaan.

Iedereen kan bedenken dat het waterschap zijn eigen regels heeft wat natuurlijk weer extra gedoe oplevert.

Laten we eens kijken naar het kruispunt Rijnsingel/snelweg richting Rotterdam.
Bij dat kruispunt hadden we nog ´geluk´, want we hadden met we met ´slechts´ drie overheden te maken, namelijk: gemeente, Rijkswaterstaat en jawel, Waterschap.
Ik vraag me af hoeveel extra tijd voor overleg tussen deze drie overheden er verloren is gegaan toen er een nieuw kruispunt moest komen.

Maar het niet efficiënte gedoe heb je niet allen bij zoiets. Want als er ´s winters moet worden gestrooid rijdt ieder met zijn eigen strooiwagen rond. De strooiwagen van Rijkswaterstaat doet niet de weg van het waterschap.
Daarvoor komt waterschap Hollandse Delta met een eigen strooiwagen. Die weer opdrachten krijgt vanuit het bepaald niet goedkope waterschapshuis aan de Handelsweg 100 hier in Ridderkerk.

Datzelfde waterschapshuis hier in Ridderkerk zorgt er ook voor dat wij elk jaar een aparte aanslag waterschapsbelasting ontvangen.

De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking wil van de bestuuslaag Waterschap af. Trots op Nederland vind dat er naar de bevolking geluisterd moet worden!

Bij het vormen van een coalitie (soort regering) zal er ook naar de bevolking, en dus naar de verkiezingsuitslag, geluisterd moeten worden. De partijen die niet gewonnen en verloren hebben zitten nu in de coalitie.

De winnaars (Waterschapspartij Hollandse Delta en 50+) hadden een fatsoenlijke kans moeten krijgen! Wat als deze partijen winnen, en de huidige coalitiepartijen niet, dan wil het volk toch dat Waterschapspartij Hollandse Delta en 50+ het waterschap gaan besturen.

Trots op Nederland zal op democratische en fatsoenlijke manieren blijven vechten tegen deze oude politieke elite.
Wilt u meer weten? Zie: waterschaphd.trotsnl.nl (zonder www) of www.trotsnl.nl

Marcel Vink (inwoner van Ridderkerk)
Voormalig Lijsttrekker Waterschapsverkiezingen Hollandse Delta

E-mail: marcel.vink@hotmail.NL